Language Switcher Fallback

Главная » Node » Notarite Koja esimehena jätkab Merle Saar-Johanson

Notarite Koja esimehena jätkab Merle Saar-Johanson



Notarite Koda valis järgmiseks kolmeks aastaks uue eestseisuse. Koja esimeheks valiti tagasi Tallinna notar Merle Saar-Johanson, kellel algab 2024. aasta algusest kolmas ametiaeg.

 

Järgneva kolme aasta notariaadi arengusuundadena näeb Saar-Johanson muu hulgas tehisintellekti (AI) rakendamist notarite töös ja nutikate infotehnoloogiliste vahendite kasutamist rahapesu tõkestamisel.

 

„Ukraina sõja tõttu suurenes notarite töös oluliselt rahvusvaheliste sanktsioonide kohaldamise vajadus,“ märkis Saar-Johanson. „Osalesime Euroopa rahapesu ja terrorismi rahastamist tõkestav komisjoni MONEYVAL hindamisel. Raporti põhjal läks meil väga hästi ning leiti, et Eesti notarid on rahvusvaheliste sanktsioonide rakendamisega hästi kursis.“

 

Saar-Johansoni sõnul on viimastel aastatel olnud märgilise tähtsusega kaug- ja hübriidtõestamise arendused, mis võimaldavad klientidel teha pea kõiki notaritoiminguid  distantsilt. „Kokku on tänaseks tehtud juba ligi 100 000 kaugtõestamist,“ ütles Saar-Johanson.

 

Koja esimees viitas, et notariaadil ei ole kavas IT-arenduste tegemisel pausi teha ning käimas on volikirjade registri arendus, mis peaks valmima järgmisel aastal. „Notariaadi 30. aastapäeva tähistamise konverentsi teemaks oli tehisintellekt ning notariaadil on kavas tõsiselt analüüsida, milliseid võimalusi pakub AI notari ja klientide elu turvalisemaks ja lihtsamaks muutmiseks,“ sõnas Saar-Johanson.

 

Notarite Koja aseesimeheks valiti koosolekul Tallinna notar Priidu Pärna ning eestseisuse liikmeteks Tallinna notar Tiit Sepp, Paide notar Eve Põtter, Jõhvi notar Diana Lõhmus, Võru notar Inga Anipai ja Tartu notar Kairi Aarik. Eestseisuse uus koosseis alustab tööd 1. jaanuaril 2024.

Поддерживайте связь!

Facebook
Следуйте за Нотариальной палатой в Facebookis
Notar Bene
Журнал, посвященный деятельности нотариусов и нотариальной палаты Notar Bene